Instagram

https://www.instagram.com/beautyofthefarnorth/

søndag 12. mai 2013

Vårtegn 4

Vi i nord har vært kjempeheldig med været i det siste. Det har vært mange soldager som hjalp veldig på snøsmeltingen. Det er flere og flere vårtegn som kommer opp fra bakken hver dag.

Antydning på knopper hos Praktlewisia Lewisia tweedyi


Årets staude 2008
 
Grønlandsmure "Nuuk" Potentilla tridentata "Nuuk" var dekket med islag i går, men i dag pynter den  bakken med sine grønne blader

Gregii tulipan Plaisir De som ble plantet på høsten kommer opp, men jeg ser ingen tegn på liv på tulipanene som blomstret i fjor. Jeg trodde at gregii tulipaner kommer år etter år?

 
Kaukasusstorkenebb (Geranium platypetalum) har overlevd vinteren og haster med å vise sitt vakre bladverk
 
Prakthjelm
 
 Årets første blomstring: Krokus "Blue Bird".  Krokusene er så små at det er en utfordring å ta bilde av dem. Vinterglans Pachysandra terminalis ville absolutt være med på bildet 
 
Her graves det for tiden. Jeg har bestilt Svartsurbær  Aronia melanocarpa Moskva, som skal plantes som hekk langs veien.
 
Flere vårtegn kan du se her
 

3 kommentarer:

 1. Ja, nå hadde det våres skikkelig hos deg. Så deilig at snø og is forsvinner og det grønne kommer. Lykke til med planting av svartsurbær.
  Søt krokus du har fått.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Det har skjedd mye i staudebedet ditt siden forrige innlegg. Nå går det bare fremover. Jeg har også svartsurbær Moskva i min hage. De klarer seg uansett vær og klarte en lang barfrostvinter og mye snø i år. Elgen har stusset den i vinter så jeg er spent på hvordan den blir i år. Kanskje tett og fin !

  SvarSlett
 3. Så deilig at det våres skikkelig.

  Ha en flott dag!!

  SvarSlett