Instagram

https://www.instagram.com/beautyofthefarnorth/

søndag 22. september 2013

Fantastiske tider

Vi i  nord hadde en utrolig varm sommer og nå nytter vi en eksepsjonelt god høst.  Mange høstplanter var ferdig blomstret mye tidligere i år og begynt å visne allerede i august. Merkelig å se skråning på den tiden uten prakthjelm, som vanligvis blomstrer til sent på høsten. 
Men det er flere fordeler enn ulemper med lang og varm høst. Endelig har jeg fått mulighet til å se mine to buskmurer i full blomst. "Goldteppich" blomstrer tidligere enn "Soløye", men i år er det likevel første gang alle knopper rakk å vise seg fram.

Potentilla fruticosa "Goldteppich"
Denne buskmura ble dekket av solfargen for første gang, vanligvis er det bare 2-3 beskjedne blomstrer mens resten forsvinner med snøen. Lurer på om jeg opplever å se den busken i full prakt flere ganger?

Potentilla fruticosa "Soløye"

Naturen virker fortvilt på grunn av varmen og uvanlig mange mange solrike dager. Noen planter blomstrer på nytt, som for eksempel tyttebær, fjellklokke og rødkløver langs veien. I hagen min er det flekktvetann og blå toppklokke som blomstrer for andre gang.


Toppsvinerot Stachys monieri "Hummelo"
Liker den samplantingen


Foran Toppsvineroten Stachys monieri "Hummelo" er det Sedum "Matrona", bak Rødbladet Nøkketunge  Ligularia dentata 'Othello'
Mynte står i full blomst.Kinasøte er på tur til å vise fram sine vakre blåe klokker. Rekker den ikke i år, skjer det neppe ellers. Mann kan jo ikke forvente enda varmere sommer her i Nord.

Kinasøte Gentiana sino-ornata "Borge"   Årets staude 2010


Kinasøte Gentiana sino-ornata "Borge"   Årets staude 2010
Første selv-sådd plante som er i blomst: Malva.

4 kommentarer:

 1. Nå var det store forandringer i staudebedet ditt. Det er artig med hage når somrene er varm og lang. Ha ei fin uke.

  SvarSlett
 2. Den skråningen din er blitt så flott. Deilig med lang sommer. Jeg ønsker meg det til neste år :)

  Ha en fin dag

  SvarSlett
 3. Så fint det blomstrer hos deg nå mot slutten av september! Her i Målselv har frosten så smått begynt å virke inn på hagen, men ennå er det noen planter som står fine. Jeg har omtrent samme knoppene på gentianaen som du, og håper at den vil komme i blomst før snøen legger seg.
  Håper på flere fine soldager! :-)

  SvarSlett
 4. Ja, for en lang og varm sommer dere har hatt i år. Mine venner i nord har frydet seg. Du med,ser jeg! Så flott skråningen din er. Likte godt toppsvineroten. Har aldri sett den før, kun den lave. Ha en fin søndag.

  SvarSlett