Instagram

https://www.instagram.com/beautyofthefarnorth/

torsdag 28. august 2014

Noen portretter fra hagen min

Det har vært en dårlig sommer i år, det kan man konstatere nå. Lite sol, lave temperaturer og mye tåke. Alle hadde forhåpninger for august, men den har ikke vært noe særlig den heller. Så må vi bare akseptere at nå er det tid for en kort periode med høstvær og så kommer en laaaang vinter.
 
Nå er det lite farger i hagen pga manglende sol. Heldigvis  bryr noen planter seg lite om det og blomster rikelig likevel. Fylt nyseryllik har spredt seg og lyser opp blomsterbedet. Den skal plantes flere steder i hagen.  
 
Fylt nyseryllik Achillea ptarmica
Fylt nyseryllik Achillea ptarmica
Salvie trives godt og blomster hvert år.  Mangler noen planter for å avslutte avgrensninger langs steintrappen. Lurer på om den kan deles?

Jeg er overrasket over hvor lenge stjerneskjerm har stått i blomst. Slike overraskelser liker jeg:-)
Stjerneskjerm Astrantia major "Ruby Wedding"
Er veldig glad i den kombinasjonen: Bergknapp Sedum Lydium,  Grønlandsmure Potentilla tridentata `Nuuk` og Bitter bergknapp Sedum acre
 
Bergknapp Sedum Lydium,  Grønlandsmure Potentilla tridentata `Nuuk` og Bitter bergknapp Sedum acre

Bergknapp Sedum Lydium,  Grønlandsmure Potentilla tridentata `Nuuk` og Bitter bergknapp Sedum acre

Svinerot er nesten avblomstret og likner på et romvesen. En staselig plante som jeg skal ha flere plasser i hagen.

En plante som ikke vet at det finnes herdighetssoner eller i hvert fall ikke bryr seg om det. På hagesenteret ble herdighetssone 3-5 oppgitt.
Elfenbensklokke Symphyandra pendula
Elfenbensklokke Symphyandra pendula

Elfenbensklokke Symphyandra pendula
  

8 kommentarer:

 1. Hei. Jeg har visst ikke vært innom deg på lenge for her var det mye fint som jeg ikke har sett før. Storkenebb er en av mine favoritter. De er villig og blomstrer lenge. God helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Bente. God helg til deg også!

   Slett
 2. Artig med blomster som ikke skjønner herdighetssoner,) Fin den var!
  Mye fint i hagen din, og jeg tror nok salvien kan deles ja. Svinerot liker jeg også godt, og stjerneskjerm. Her har det vært så varmt i sommer, så at den fortsatt blomstrer her, er rart.
  Synd du ikke fikk en skikkelig sommer, men håper neste vil bli bra.
  Fyllt nyseryllik har jeg også, og den har virkelig navnet sitt med rette. For jeg prøvde å ta den inn, men den måtte ut igjen,)
  Ha en fin helg:)


  SvarSlett
  Svar
  1. Når jeg begynte med hagen, kjøpte jeg bare planter som er herdig i sone 8. Nå har jeg gått ned til H6 uten noen tap. Artig å prøve seg frem:-)

   Slett
 3. Hei! Når du beskriver været i sommer, og sammenligner det med bildene fra hagen, er det nesten ikke til å tro. Det blomstrer så fint. Vakre portretter.
  Stjerneskjerm minner meg om smykkesteiner. Her frøsår de seg og de er lette å dele. Jeg tror du kan dele salvien. Prøv også å ta frø.
  Det er tydelig at du klarer å presse herdighetssonene ned. Veldig morsomt å se.
  God helg! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og tusen takk for skryt!'
   Godt å vite at stjerneskjerm frøsår seg. Jeg skal prøve ta frø og så, selv om jeg er veldig fersk på dette feltet:-) Når det gjelder herdighetssone, så tror jeg at steiner hjelper på å skape bedre mikroklima i hagen.

   Ha en strålende helg, Anne

   Slett
 4. Så nydelig den elfenben klokken er! Den har jeg aldri sett før. Flotte portretter! Moro å presse sonene nedover. Det gjør vel alle som har hage, meg inkludert. Det finnes dessverre en nedre grense, men jeg prøver likevel gang på gang.
  God helg!

  SvarSlett
 5. Det var da riktig mange skjønnheter som har trosset en dårlig sommer! Utrolig at Stjerneskjermen står og troner ennå. Min ga seg i juli... Ha en fin helg.

  SvarSlett