Instagram

https://www.instagram.com/beautyofthefarnorth/

søndag 12. juni 2016

Hage i juni

Vi hadde to uker med regn og temperaturer helt ned til 2 varmegrader. Vi har til og med opplevd første "sommersnø" :-) I helgen rettet været seg og gledet oss med litt varme og sol. Blomstrer viser takknemligheten med en gang.
Akeleie er i blomst, men det virker som de har tatt et pause år, siden det er ikke så store blomstrende tuer som det bruker å være.


Vårkjærminne har spredd seg godt og ser veldig oppfriskende ut sammen med rød kornell.

Vårkjærminne Omphalodes verna og Rødkornell 'Fairbanks'. Cornus ser. 'Fairbanks'

Saxifragaer er klare til å blomstre snart. Jeg har dem mange plasser i hagen, de passer perfekt til å fylle hull mellom stein som jeg har i massevis.
Saxifraga arendsii “Carpet pink”
Den øverste delen av hagen, som ble plantet for 5 år siden, ser slik ut nå.

Hagenøkleblom Primula elatior, Alaskairis Iris setosa "Alaska", Rosa Astilbe Arendsii "Bumalda", Koreabronseblad Rodgersia podophylla, Fylt nyseryllik Achillea ptarmica, Saxifraga arendsii “Carpet pink”, Broket Kosakkveronika Veronica gentianoides 'Variegata'

Ugress? Nei, ikke i hagen min.
Jonsokblom Silene dioica
Praktlewisia har mange knopper hvert år og jeg gleder meg til å se den i blomst igjen.
Praktlewisia Lewisia tweedyi

 Marikåpe passer godt med alle planter, virker det som

Tulipan 'White Triumphator' og stormarikåpe.

Narcis 'Ice Follies'

 Forglemmegei og akeleie, som har frøsådd  seg noen plasser i hagen,  ser ganske beskjeden ut.


En litt spesiell plante. Fotblad har flott rødbrunt bladverk og som jeg har lært fra Marit (http://maritshagedagbok.blogspot.no/) har blomstring i bare 2 dager. Lurer på om jeg får oppleve den blomstringen noen gang, jeg som reiser så mye. Men det blir røde spiselige frukter etter hvert, som trøst da.

Himalaya-fotblad Podophyllum hexandrum
Botaniske tulipaner er flotte, men de kommer ikke på nytt hos meg, de heller. Jeg har prøvd nå i 3 år og tror ikke at jeg kommer til å bestille flere ganger.

Skjermtulipan, Tulipa tarda

 Jeg trodde at blåveis ikke har klart seg. Har tatt noen runder i hagen i forsøk på å finne den. Ikke rart jeg ikke så den med en gang. Den er knapt halv centimeter. Men nå vet jeg i hvert fall hvor jeg skal se etter ham til neste år.

Blåveis Hepatica nobilis
Ønsker alle sammen en flott uke!

12 kommentarer:

 1. Så mye fint som blomstrer hos deg nå! Ja, jeg har sett og lest om dette kalde været med snø hos dere. Får inderlig håpe at det blir bedre fremover! Det med fotbladet som bare blomstrer i to dager så må jeg jo legge til at det er her hos meg. Når den blomstrer her er det nesten alltid så varmt, og derfor står den så kort. Men i kjøligere vær vil blomstringen kanskje vare lenger? Håper du får blomster på din en gang!

  Ha en fin uke du også!

  SvarSlett
 2. Det må jo finnes noen fordeler med en kjølig sommer. Får vi ikke noe særlig temperatur, kan vi i hver fall trøste oss med mulig lang blomstring på noen stauder:-)

  SvarSlett
 3. Mange flotte planter hos deg, spesielt den øverste blå akeleien. Jeg kjøpte en sånn minivariant for noen år siden, men fikk den aldri til her. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den blå akeleien er kjempefin. Har fått den hos naboen min. Den has frøsådd seg litt, men det tar lang tid før den danner store tuer. Fin dag til deg også:-)

   Slett
 4. Se der var blomstringen i full gang hos deg. Mye flott. Hos meg har også Jonsokblomsten en naturlig plass i bedene. Så vakker at. Ikke mye ugressaktig over den nei!
  Ha det godt.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Jonsokblomsten blomstrer veldig lenge hos meg, fin er den også. Det blir dumt ikke å bruke planter med så gode egenskaper i hagen:-)

   Slett
 5. Håper været retter seg til deg, så det blir fine hagedager. Jonsokblom er fin, jeg har den også i hagen. Dvergakeleien her forsvant etter noen år, og lewisiaen levde bare en sesong...Så du får til planter som ikke jeg får til å trives.
  Spennende med fotblad. Jeg har sådd frø, og de kommer fint. Artig med båveisen da! Vokser den vilt hoss deg også?
  Ha en fin helg!  (ormerotsvar i innlegget under her,)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Kathrine:-) Vi har hatt mange flotte dager denne uken til tross for regntrussel. Artig å høre at jeg har planter som kan være vanskelig å få til:-) Vi har verken blåveis eller hvitveis her, så jeg har eksotiske blomster i hagen min:-)) Ha en fin helg.

   Slett
 6. Så flott blomstring du har i juni! Jonsokblomsten er fin syns jeg! God helg :)

  SvarSlett
 7. Nå skjer det mye i staudebedet ditt. Jeg er veldig inspirert av din bruk av stein og stauder. I år går jeg på steinjakt. Det blir mye fin trimm av å samle stein :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Bente. Her har det vært mye trim med steinbæring og plukking. Satser på å bli ferdig med denne jobben før jeg blir gammel og svak i armene:-)))Takk for en hyggelig kommentar.

   Slett