Instagram

https://www.instagram.com/beautyofthefarnorth/

mandag 17. juli 2017

Når du er på tur til å gi opp....Før jeg reiste på ferie var det lite liv i hagen. Før 28.juni så jeg krokuser, snøklokker, primulaer, narsisser og sultne harer. Med andre ord var det deprimerende lang vinter hos oss i år, noe jeg aldri opplevde før. Men hvor glad jeg ble da jeg oppdaget hagen full av blomster 2 uker senere. De fleste stauder har overlevd og begynner å blomstre til tross for veldig forsinket sommer.
Mange tulipaner synger på siste vers.Praktlewisia svikter aldri, blomstrer trofast hvert år.

Praktlewisia "Lewisia tweedyi"
Sommerblomster har vokst og blitt fine.


Nå er det "Saxifragatid". Den blomstrer flott på mange plasser i hagen.

Saxifraga arendsii “Carpet pink”Saxifraga arendsii "Carpet White"


Her er den øvre delen av hagen. Mitt speilreflekskamera ble ødelagt og mobilkamera klarer ikke å fange alle fargenyanser dessverre, så denne samplantingen ser mye finere ut i virkeligheten, jeg lover:-)

Snart skal jeg nyte kosakkveronika i full blomst.
Broket Kosakkveronika Veronica gentianoides 'Variegata'.
Jeg har prøvd forskjellige typer vårfloks og skrev i fjor at dette var mitt siste forsøk og se her. Det var for tidlig å gi opp.

Vårfloks Plox subulata "Candy Stripes"
Rosa tulipaner ser flott ut i kombinasjonen med rosa vårfloks.


Vårfloks Plox subulata "Candy Stripes" og Himalaya-fotblad Podophyllum hexandrum
Nå er det sommertemperaturer her, himmelen er blå og sola skinner. Jeg bretter opp armene for å nyte hagearbeid igjen.

8 kommentarer:

 1. Så koselig å høre fra deg igjen! Så godt at du endelig kan nyte sommeren hos deg. Det var en uvanlig lang og kald vår her også, så alt kom senere i gang. Vakkert bed med flotte fargesammensetninger! Lewisia får jeg ikke til her, så dine må trives godt siden de er så fine.
  Fortsatt god sommer!
  Hilsen fra et meget tørt Østland :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare praktlewisia som trives hos meg. Plommelewisia nekter å blomstre i år, men den havnet plutselig i skyggen av rødkornell som har vokst seg mye i bredde.

   Slett
 2. Så mye fint du har til tross for harde vintre og en ekstra lang en i år, jeg tror jeg kjøpte samme flox som du har i vår. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er spennende å se hvordan naturen tilpasser seg til værforhold, bare noen få dager med sol så eksploderte alt i blomstring. I tillegg får vi oppleve litt annerledes blomstringskombinasjoner i år. Så det finnes positive ting i alt, virker det som:-)

   Slett
 3. Hei!
  Så koselig at det blomstrer til deg også. Og Kosakkveronikaen er en av mine favoritter:)
  Synd med kameraet ditt. Håper du får det i stand igjen snart.
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kosakkveronika er vakker og heldigvis trives den hos meg:-)Nå prøver jeg å bestemme meg hva slag nytt kamera jeg skal kjøpe. Mitt var 9 år gammel og veldig godt brukt. Plutselig begynte det å nekte å fokusere.

   Slett
 4. Hei!
  Veldig hyggelig å høre og se bilder fra deg. Nå blomstrer det veldig fint hos deg. Det er deprimerende å vente og vente på varmere tider. Godt du har sommervær. Håper det varer lenge.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 5. Hei. Anne og takk for en hyggelig kommentar. Nå er det grønt her og nesten ingen snø,så sommeren har kommet til oss:-)

  SvarSlett