Instagram

https://www.instagram.com/beautyofthefarnorth/

lørdag 13. juni 2015

Det spirer og gror ...

CHIONODOXA 'Pink Giant'
 Det skjer mye i hagen. Mye spiring, noe blomstring og mange hageideer og prosjekter. Snøstjerner begynner å visne nå, men de gledet meg virkelig lenge.
CHIONODOXA 'Pink Giant'
 For første gang har jeg klart å få tuer med mange blomster. Før plantet jeg ikke tett nok og da ble de for spredt.
CHIONODOXA 'Pink Giant'
 I fjor plantet jeg Norrlandsspirea (Spiraea japonica “Norrbotten”) Den har svært tidlig løvsprett og det liker jeg godt. Gleder meg til å se den i blomst.
CHIONODOXA 'Pink Giant' og  Norrlandsspirea Spiraea japonica “Norrbotten”
Mens jeg skrev dette innlegget begynte Tulipan 'Polychroma' å blomstre og den er nydelig. Skal vise den frem neste gang.
 Tulipan 'Polychroma'
Min nye primula fra i fjor. Skjønn.
Kvit Kuleprimula Primula Denticulata "Alba"

Kvit Kuleprimula Primula Denticulata "Alba"
 Denne kjøpte jeg i Tromsø da jeg hadde eksamensperiode. Har glemt å skrive ned hva den heter.

Værskjærminne blomstrer i år. Så det hjelper å la være å rydde for tidlig.
Vårkjærminne Omphalodes verna
Jeg er kjempeglad i planter med fint bladverk. De er vakre hele sesongen. Her er noen av mine favoritter.
Fagermjødurt 'Tricolor'  Filipendula purpurea 'Tricolor'

Høstormedrue Cimicifuga ramosa 'Brunette'.
Korebronseblad med sin rødlige farge pynter godt i bedet.
Hagenøkleblom Primula elatior, Alaskairis Iris setosa "Alaska", Rosa Astilbe Arendsii "Bumalda", Hosta fortunei "Albopicta", Koreabronseblad Rodgersia podophylla, Låg Smågullkorg 'Little Leo' (Doronicum orientale 'Little Leo',
Slik ser hagen ut nå. Det begynner å grønnes, men de fleste buskene har ikke fått noe særlig med farge.
 Og her er mitt ukesprosjekt. I dag ble jeg endelig ferdig med å grave nederste delen og plantet alle stauder som jeg har fått fra Draglands planteskole. Nå er det bare å grave øvre delen for å plante resten av hekken. Heldigvis kommer sønnen min fra Tromsø, så det blir flere arbeidshender:-)
 

6 kommentarer:

 1. Det er så bra med barn som kommer og hjelper til:) Og takk for navnet på Fagermjødurt . Har fotografert bladverket på den i hele vår, men ikke kommet på navnet. Skal noteres. Du har og mange av de skikkelige staudene alle hager bør ha.
  Likte og veldig godt Polychromaen din.
  Og så må jeg virkelig si du har en flott hage, med stein! Herlig! Og et par tresko gjør jo susen. Ha en fin hagearbeidshelg du og sønnen din. Skal bli spennende å høre hva slags stauder du har kjøpt fra Dragland.
  God kveld fra meg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for komplementer til hagen min:-) jeg har forresten sendt to mail til Anne ang. hageblogger.no, men får ingen svar:-(

   Slett
 2. Så flotte bed du har! Stein gjør seg godt bestandig. Mange flotte vårblomster du har, og det lønner seg å plante tett ja! Da blir det mer frodig. Den Mjødurten er veldig fin. Jeg venter på en rosa som jeg plantet i fjor. Synes at de har så vakre blomster. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, man lærer heldigvis av egne feil:-) Nå når jeg har fått en del hagebloggvenner, så blir det enklere å unngå feil.
   Tusen takk for gode ord.

   Slett
 3. Hei! Innmari fin og spennende steinhage du har. Det er ikke alltid like lett å plante med stein, synes jeg. Dette ga inspirasjon.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Her er det stein overalt i naturen, så det er vanskelig å unngå å bruke dem. Så tror jeg at stein hjelper på med å skape lunere hagemiljø hos meg. I utgangspunktet har vi H8 her, men jeg har mange H6 planter, som trives godt hos meg.

   Slett