Instagram

https://www.instagram.com/beautyofthefarnorth/

lørdag 6. juni 2015

Oppdatering fra botanisk hage i Tromsø

Nå er jeg ferdig med alle eksamener. Som belønning gikk jeg rett til botanisk hage etter min siste eksamen. Bare ei uke har gått siden jeg var der sist, men for en forandring.
Likte disse blomstene veldig godt. Polygonum affine står det på skiltet, men når jeg googler får jeg en helt annerledes plante. Er det noen som vet hvilke blomster dette er?

Det var mange gule blomster i hagen denne gangen.
Anemone obtusiloba (Himalaya-Kashmir)
Silkevalmuesøster med elegant gulfarge. Slik kan jeg tenke meg å ha i hagen min.

Silkevalmuesøster Meconopsis punicea
Gul hundetann "Pagoda"

Enghundetann Erythronium 'Pagoda'
Hvem som ikke drømmer om hagen full av perleblomster som sprer seg og former fine blåe tuer på våren. Jeg har plantet perleblomstløker i 3 år, men de trives ikke hos meg. Blomstrer i ett år og forsvinner etterpå. Kjøper jeg kanskje feil sort, som ikke er herdig nok?

Perleblomster
Tulipaner må man ha i hagen. Jeg jakter fremdeles på en sort som vil blomstre år etter år. Foreløpig er det bare botaniske tulipaner som gjør det i hagen min.


Treblad Trillium. Jeg plantet trillium i fjor og venter spent. De er  sjeldne og utrolig vakre.


I den botaniske hagen er det utrolig mange sorter primula, men denne tror er den minste. Jeg synes at den er virkelig søt:-)


Det var sur vind og det små regnet, mens jeg ruslet i hagen. Men været klarte ikke å ødelegge opplevelsen. Jeg gikk rundt alle blomsterbed.


Jeg er kjempeglad i ruteliljer. Jeg har lilla ruteliljer i hagen og de kommer opp hvert år. Skal prøve å skaffe hvite også.
Rutelilje (Fritillaria meleagris)
 Gentiana brachyphylla – en knallblå søteart som blomstrer nå på våren.
 
Gentiana brachyphylla

Denne planten ble jeg rett og slett forelsket i, selv om jeg ikke er  noe spesielt glad i gule blomster. Jeg ble fasinert både av bladverket og fargekombinasjonen gul-grønn. Adonis er ei planteslekt i soleiefamilien.


"Sildrebed" med mange flotte tuer.

Denne var spesiell og fint navn har den også: Aphrodite
Saxifrage sempervivum "Aphrodite"
En flott samplanting.

Saxifraga hybrid "Edith", Saxifraga hybrid "Millstream cream", Saxifrage sempervivum "Aphrodite"

Dette bildet er tatt 16.05


Og dette bildet er fra 02.06. Bare 2 uker mellom og for en forandring.Jeg likte spesielt godt denne samplantingen og skal prøve å gjenskape denne kombinasjonen i egen hage.

Aurikler primula pubescens
Ønsker alle sammen en blomstrende helg:-)
Inna

6 kommentarer:

 1. Så flott det er å se bilder fra botanisk hage igjen! Nydelige bilder og planter. Veldig stor forskjell på de to bildene ja! Tulipaner er ettårige, og for at de skal blomstre året etter må de klare å danne side løker som da vil blomstre året etter. Til det trenger de mye gjødsel, og det er lett å glemme bort ;)

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trodde at gamle tulipansorter kommer hvert år uten at man trenger å legge inn for mye jobb:-) Jeg tar kanskje feil da.

   Slett
 2. For et flott sted å rusle rundt i! Bra belønning for å være ferdig med eksamen det:) På det første bildet ser det jo ut til at det er vanlig hvitveis?
  Den Aphroditen var utrolig flott. Og skjønner du vil ha tak i hvite ruteliljer, de er fine.
  Lurer på hvorfor du ikke kommer opp på oversikten på Hageblogger? Du står på fylkesoversikten, men bloggen din vises ikke når du legger ut nye innlegg. Veldig synd, for det er ikke så mange hageblogger fra så langt nord i landet. Du kunne kanskje kontakte Anne på Moseplassen som driver Hageblogger, og spørre?
  Ha en fin ukestart:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, takk for navnet. Google sier at det er hvitveis. Jeg har skrevet til Anne, takk for tipset:-) Jeg registrerte meg selv på fylkesoversikten for noen år siden og trodde at jeg kommer automatisk på oversikten på Hageblogger.

   Slett
 3. Vel overstått med eksamenene! Så flott en belønning du ga deg selv med et besøk i botanisk hage. Masse flott blomstring. Jeg har aldri vært der, men neste gang jeg skal til Tromsø må det bli en visitt dit.

  Ha en fin uke!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Ja, botanisk hage i Tromsø er verdt et besøk. De har også spennende forelesninger og arrangementer.

   Slett