Instagram

https://www.instagram.com/beautyofthefarnorth/

søndag 21. juni 2015

Siblings?

Det er mange forskjellige blomster og planter i hagen min og det begynner å bli vanskelig å huske navn på alle og ha oversikt over hvor alt ble plantet. Det blir slettes ikke enklere når planter likner på hverandre. Jeg har fått noen "søsken" i min stor blomsterfamilie:-)
Vårkjærminne spredte seg godt mellom rødkornellbusker og den blomster for første gang i år. Jeg ble forelsket i denne bunndekkende planten


Vårkjærminne Omphalodes verna

Vårkjærminne Omphalodes verna Rødkornell 'Fairbanks'. Cornus ser. 'Fairbanks'

 Ganske like små blåe blomster har forglemmegeisøster " Variagata", men hun skiller seg ut fra søskenflokken med sine hvitbrokete blader.


Forglemmegeisøster 'Variegata' Brunnera macrophylla 'Variegata'

Den yngste hos meg er Brunnera sibirica, ble kjøpt på grunn av gode bunndekkende kvaliteter.

Brunnera sibirica
 Minste, men absolutt søteste er vanlige forglemmegei, som frøsår seg godt i hagen min

Forglemmegei
Den kan dukke opp på de mest uventede plasser og holde selskap med forskjellige planter.

Forglemmegei og stormarikåpe
Denne gangen er det dobbelregnbue. Etter mange dager med regn har vi endelig fått noen solrike dager og værmeldinger lover enda mer sol og varme:-)


Ønsker alle sammen en fin uke! Jeg har bare to arbeidsdager igjen, så er det ferie. Lykke!

5 kommentarer:

 1. Disse er så flotte, alle sammen:) Koselig at de finner seg sine egne steder der de kan vokse. Forglemmegeisøster, Variegata har jeg ikke, men den skal jeg få kjøpt meg.
  Skal tro om det er finværet vårt dere kommer til å få, for her skal det snu i morgen og bli regn igjen. Så nå males det på huset før værskiftet kommer.
  Nydelig bilde av regnbuene! Og tenker det skal bli godt med ferie. Ha en fin uke du også:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Forglemmegeisøster Variegata skal jeg dele til neste år, så du kan få avlegger hos meg. Etter to dager med sol er det regn og tåke her.

   Slett
 2. Hei! Jeg er veldig svak for blått. Vårkjærminne har en utrolig klar blå farge. Det fine med blomster som selvsår seg, er at de finner plasser jeg aldri hadde tenkt på selv. Forglemmegei kler alt. Ser at det er varsla gode sommertemperaturer hos deg.
  God junikveld! Nå er det sommerferie. Det er så himla godt. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi fikk to dager med sol og varme og nå er det grått igjen.Perfekt vær for å pakke kofferter og tenke på varmere strøk:-)

   Slett
 3. Så flott at jeg kan få en liten avlegg av Forglemmegeisøster Variegata av deg da! Kanskje det er noe jeg har som du vil ha i bytte? Bare si ifra:-)

  SvarSlett